Activitats de lleure

Servei bon dia / bona tarda

 

És un temps de benvinguda i una estona de convivència abans de l’inici de la jornada escolar o en finalitzar aquesta. Per fer que aquest temps sigui el màxim d’acollidor, entranyable i enriquidor dividim l’espai en diferents racons i proposem fer diferents activitats, jocs taula, lectura, tallers, etc.

Psicomotricitat

Aquest taller pretén afavorir el procés de maduració necessari per al creixement de l’infant. La seva finalitat és la de contribuir en el desenvolupament del moviment corporal, la seva relació amb l’entorn, i el coneixement i control de les seves emocions. Per poder utilitzar el cos com a mitjà d’expressió i relació ens cal conèixer-lo i dominar-lo.

Racó del conte

Una activitat pensada per ajudar els infants a desenvolupar la creativitat, la imaginació i la lògica. Els contes són un mitjà per exercitar la intel·ligència. En escoltar-los els infants van desenvolupant la memòria auditiva i aprenen a retenir l’estructura del relat, que és el primer pas vers la lectura.

Taller creatiu

Per treballar la part plàstica i les manualitats que tenen per finalitat conèixer i aprendre diferents tècniques artístiques de forma divertida. En cada cas elaborem una programació a mida, tenint en compte l’edat dels participants, els seus interessos i les tècniques que ja treballen a l’escola.

TALLER DE CUINA

Curs per endinsar-se en el món de la gastronomia, aprendre a manipular els aliments, utilitzar els estris de cuina, cuinar-los de forma creativa, fer receptes fàcils, divertides i saludables per compartir amb els de casa, descobrir les propietats dels aliments, etc.

Teatre

El Teatre és una de les activitats més completes i formatives que es poden oferir, millora de l’expressió oral, el control corporal, la concentració, l’autoconeixement, la creativitat, la desinhibició, etc. Els nens i nenes que hi participen gaudeixen desenvolupant la creativitat, l’expressió, l’emoció, aprenent el que poden transmetre amb el gest, la veu i la mirada, a més de mantenir un compromís amb ells mateixos i amb el grup del qual formen part.

CASALETS

De Nadal / Setmana Santa / Jornada intensiva

Activitat de temps lliure adreçada als nens i nenes durant el període de vacances de Nadal, Setmana Santa o durant la jornada intensiva. El casal s’articula al voltant d’un eix d’animació i un programa d’activitats diverses i variades.

Casal d’estiu

Elaborem projectes, activitats i/o serveis que permetin als usuaris desenvolupar actituds, valors i hàbits que els proporcionin un enriquiment personal i col·lectiu.

Promovent en totes les nostres activitats el respecte vers el medi ambient i un desenvolupament just i sostenible.

Monitors de suport

Servei de suport i acompanyament als alumnes en una determinada activitat duta a terme per l’escola, l’AFA o una altra entitat.